Je za nami ďalší ročník letného zážitkovo-vzdelávacieho kurzu, ktorý organizuje ústredie DO FÉNIX na Sninských rybníkoch. Tento rok sa stretlo vyše päťdesiat detí z celého Slovenska aby spoločne oslávili 30.výročie založenia organizácie. V tomto retro duchu sa niesol celý kurz s názvom „Prines oheň a zvíťazíš“. Oddiely postupne každý deň otvárali časové kapsule s aktivitami typickými pre dané obdobie. Zorganizovali sme veľký turnaj vo vybíjanej, zahrali si hru Služby, Veľkú hru alebo aj večernú Galaxiu. Okrem toho sme navštívili biokúpalisko Sninské rybníky, domček deduška Večerníčka v Novej Sedlici a absolvovali túru na Morské oko. Medzi tradičnými táborovými aktivitami nechýbala ani talentová súťaž Minitalent Fénixu alebo opekačka spojená s hrou na gitare. Novinkou bolo večerné kino, ktoré zožalo veľký úspech a stanovanie pod hviezdami. Letný zážitkovo-vzdelávací kurz je jedným z najobľúbenejších podujatí, tento rok bol opäť skvelý a pre deti, vedúcich aj inštruktorov nezabudnuteľný. Najlepšie to slovami vyjadria práve deti, preto vám prinášame dojmy niektorých z účastníkov.

Aj tento rok som sa spolu s Fénixom zúčastnila zážitkovo-vzdelávacieho kurzu. Na tohtoročnom tábore v Snine som sa naučila kopec zaujímavostí o Fénixe, pretože oslavoval svoje 30.výročie. Spúšťanie na tobogáne na Sninských rybníkoch, túra na Morské oko či večerné diskotéky sú mojimi najmilšími spomienkami z tábora. Počasie nám tento rok moc neprialo, no napriek tomu som si to veľmi užila. Spoznala som veľa nových, milých fénixákov, za ktorými už teraz plačem.

Hanka, ZO Kráľová pri Senci

Do tábora v Snine som išla už tretíkrát, nie je to síce blízko, no vedela som, že to bude ďalší nezabudnuteľný týždeň strávený s úžasnými ľuďmi. Počasie nám síce moc nedoprialo, no napriek tomu si myslím, že sme si tento týždeň naplno užili. Každý deň bol niečím iný a výnimočný či už to bola túra, biokúpalisko, spoločné hry, spanie v stane, či diskotéka. Jeden z našich najväčších zážitkov bolo, keď nás prišli pozrieť nevesta so ženíchom, ktorí tam mali v tom čase svadbu. Tento tábor v Snine by som si hocikedy zopakovala aj ostala dlhšie. Teda vlastne nie tábor v Snine, ale tábor s týmito úžasnými ľuďmi.

Rebeka, ZO Kráľová pri Senci

Na tábore sa mi páčilo všetko, ale hlavne sa mi páčil program, rôzne hry čo sme hrali, stanovačka a výlet do Sniny. Som šťastná, že som sa mohla opäť po roku stretnúť s celou partiou kamarátov a so super vedúcimi. Verím, že sa o rok znovu stretneme.

Emka, ZO Spišská Nová Ves

Do tábora sa teším každý rok a tento nebol výnimkou. Hoci sme sa všetci poznali z minulého roka, akoby sme boli ešte lepšia partia. Páčil sa mi prístup vedúcich, stále sa snažili vychádzať nám v ústrety a pomôcť, keď sme niečo potrebovali. Napríklad aj Natálke, keď sme boli na túre. Jedlo je tam super vždy, fajne rízky, veľké. Novinkou pre mňa bolo, že sme boli ubytovaní v chatke, a že som prvýkrát spala v stane. Program bol veľmi zaujímavý, PERFEKTNÝ. A belgický tanec na stanici – zážitok pre nás aj okolostojacich. Všetci sme spolu veľmi dobre vychádzali. Jediná chyba je to, že to trvá príliš krátko. Určite by mal tábor trvať 2 týždne. PROSÍM! 

Laura, ZO Spišská Nová Ves

Výber fotiek zo Sniny nájdete v albume na našom Facebooku: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=dofenix&set=a.4172010476188184