O tom, že na Starej Myjave sa 17. – 20. septembra 2021 konalo 13. celoslovenské stretnutie fénixákov už viete. Tentokrát ale budete mať možnosť nahliadnuť naň očami účastníkov – mladých fénixákov z rôznych základných organizácií. Svoje dojmy nám napísali Zorka, Ondrej, Nika a Tomáško. Aj ty máš možnosť poslať nám svojich pár slov o celoslovenskom na sutaze@do-fenix.sk 

V piatok poobede sme sa všetci stretli na autobusovej zastávke pri poliklinike aby nás autobus odviezol na Starú Myjavu na 13.CSS.Keď sme prišli čakala nás už večera po ktorej nasledovalo predstavovanie ZO a diskotéka. V sobotu po raňajkách nás čakalo doobedie plné zaujímavých aktivít. Tvorili sme prdkroniku, fotili sa vo fotobúdke, opakovali si viazanie uzlov, orientáciu s buzolou, stavanie rôznych druhov ohnísk a ich názvy či slalom na bicykli pomedzi kužele. Poobede nás čakala Veľká hra kde sme zarábali peniaze a za ne sme si mohli niečo kúpiť v bufete. Večer nás čakal Mnitalent, ktorý nesmie chýbať na žiadnom CSS. Do poroty Minitalentu tento rok prišiel aj Patrik Herman. Po skončení Minitalentu nás na záver dňa čakala ešte Galaxia. V nedeľu doobeda nás čakali bežecké preteky s názvom Prines oheň a zvíťazíš. Bežali sme v  trojiciach, do ktorých sme sa vopred rozdelili. Poobede všetky ZO dostali obálku kde bol názov etapovej hry, ktorú v minulosti Fénix organizoval. My sme dostali etapovú hru „Radšej potrební alebo spotrební“. Rovnakú etapovú hru dostala aj Handlová, s ktorou sme plnili rôzne úlohy z tejto etapovej hry a potom ich ostatným prezentovali. Keď už všetci odprezentovali čakala nás oslava Fénixu, ktorý tento rok oslavuje svoje 30 narodeniny. Po oslave sme si šli pobaliť veci, rozlúčiť sa s ostatnými a išli domov. Toto CSS som si veľmi užila a dúfam že sa ho podarí zorganizovať aj o rok.

Nika, ZO Stará Turá

Oficiálne to bolo moje prvé celoslovenské stretnutie teda ak nerátam online. Atmosféra bola úžasná. Najviac som však vďačná, že som sa mohla stretnúť s ľuďmi ktorých som celé 2 roky nevidela. Neskutočne si vážim túto príležitosť. Odniesla som si odtiaľ veľa pekných spomienok a spoznala som množstvo skvelých ľudí. V budúcnosti by sa mi možno páčilo keby máme viac času na spoznávanie sa s ostatnými, hier a taktiež poštu.

Zorka, ZO Spišská Nová Ves

Toto CSS sa rozhodne radí medzi najlepšie na akých som sa za tie roky zúčastnil. Najviac mi asi imponovalo, že bola pevne definovaná téma a celé to držalo určitý systém a smer. Krásna oslava 30 rokov, videl som sa so starými kamarátmi, no spravil si aj známosti nové – vážne super! Jediné veci čo mi trochu „znepríjemnilo“ víkend, bola strašná zima v mojej izbe na chatke – Všade sa kúrilo, len u mňa radiátor akosi nefungoval. A druhá, skôr vtipná drobnosť – je čas kedy majú jelene ruju. Samotný areál sa nachádza na kraji hlbokých Javorinských lesov a  keď som išiel v noci z vedúcovskej porady, začali sa ozývať z lesa veľmi nepríjemné zvuky. Vydesil som sa a odvtedy už sám von nevyšiel … :D. 

Ondrej, vedúci ZO Stará Turá

Na 13. CSS som spoznal pár nových ľudí. Bol tam veľmi dobrý program, najviac ma bavila Veľká hra (až na tých zlodejov). Výborný bol aj vytrvalostný beh no boleli ma nohy. Jedlo bolo celkom dobré. Super bol aj Minitalent. Bola to veľmi dobrá akcia a som vám za ňu vďačný. 

Tomáško, ZO Stará Turá