Celým decembrom vás sprevádzal náš vianočný projekt – adventný kalendár „S Fénixom a Topgalom“. Keďže v piatok sme oslávili štedrý deň, otvorili sme aj posledné pomyselné políčko v adventnom kalendári. Ďakujeme stovkám detí, ktoré sa do súťaže zapojili na Facebooku aj na Instagrame. Veríme, že vás ceny potešili a že sa do našich aktivít budete zapájať aj naďalej. Posledná vianočná otázka bola špeciálna, keďže vylosované víťazky získali hodnotný darček od spoločnosti Topgal Slovensko. Víťazky vylosoval náš pán predseda Marek Džalaj na videu. Skôr ako vám predstavíme víťazov posledného týždňa si ale prezradíme správne odpovede na otázky.

Pondelková otázka bola spojená s tradičnou fénixáckou aktivitou, ktorá bola v minulosti veľmi populárna. Tento rok sa nám ju v rámci osláv 30. výročia podarilo zorganizovať aj na 13.CSS v Starej Myjave. Správna odpoveď bola – turistický viacboj „Prines oheň a zvíťazíš“.

Utorok sme spojili tému zdravia s batohmi od Topgalu, ktoré sú navrhnuté špeciálne tak aby predstavovali čo najmenšiu záťaž na chrbticu. Pýtali sme sa na 5 športov, ktoré sú pre zdravú chrbticu prospešné. Správnych odpovedí bolo mnoho, dôležité je aby ste všetky športy vykonávali správne a bezpečne. Medzi inými to boli napríklad beh, plávanie, posilňovanie, cvičenie, turistika, jóga, …

K nájdeniu správnej odpovede na stredajšiu otázku ste museli zájsť na stránku topgal.sk. Dozvedeli ste sa, že batoh TOPGAL YUMI 19034 zvíťazil v nezávislom teste študentských batohov MF DNES v roku 2020.

Vo štvrtok sme sa pýtali na značku kvality „S DOBROVOĽNÍKMI A DOBROVOĽNÍČKAMI TO VIEME“. Tú udelila Fénixu v roku 2021 Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií. Spomedzi našich základných organizácií zatiaľ majú značku kvality Košice, Handlová, Dubnica nad Váhom a Stará Turá.

Vianočná otázka, ktorú sme zverejnili na štedrý deň bola pre dlhoročných fénixákov jednoduchá. Spoluprácu Topgalu s DO FÉNIX pred niekoľkými rokmi začali vtedajšia predsedníčka Evka Pintérová a riaditeľ spoločnosti Marek Džalaj. Významnú funkciu predsedu dnes zastáva práve Marek Džalaj, ktorý vylosoval aj víťazky.

A tu sú poslední víťazi adventného kalendára:

  • 20. december – Janka V. (6 rokov, Bytča) a Hanka M. (13 rokov, Kráľová pri Senci)
  • 21. december – Marek Č. (10 rokov, Zemplínska Teplica) a Peťo D. (18 rokov, Handlová)
  • 22. december – Sophie G. (5 rokov, Košice) a Lenka P. (16 rokov, Stará Turá)
  • 23. december – Gabko P. (6 rokov, Bratislava) a Marek B. (12 rokov, Piešťany)
  • 24. december – Miška H. (4 rokov, Trenčianske Stankovce) a Miška D. (12 rokov, Bratislava)

Gratulujeme všetkým víťazom a prajeme vám ešte príjemné sviatky!

Víťazky Mišky :D