Náš vianočný projekt – adventný kalendár “S Fénixom a Topgalom” pokračoval svojím už tretím týždňom. Od pondelka až do piatka ste na sociálnych sieťach Facebook a Instagram mali možnosť odpovedať na súťažné otázky. Veľmi sa tešíme, že sa zapájate a pod príspevkami nachádzame denne desiatky komentárov. Víťazov losujeme vždy v dvoch vekových kategóriách, tento týždeň máme preto 10 víťazov. Skôr ako predstavíme ich mená sa pozrieme na správne odpovede.

V pondelok sme sa vás pýtali ako sa volala etapová hra, ktorá prebiehala v roku 2021. Správna odpoveď nebola ťažká, keďže viacerí z vás sa do nej aj osobne zapájali. Hra sa volala Budúcnosť!

Utorková otázka taktiež nebola ťažká a kto pozná nášho pána predsedu ju ľahko uhádol. Firma TOPGAL Slovensko sídli v Rožňave.

V stredu sme pripomenuli prvý článok, ktorý vyšiel na našej internetovej stránke v rámci projektu „Zdravie nie je klišé“. Tento projekt nás bude sprevádzať celým budúcim rokom a v prvom článku sme vám ponúkli niekoľko tipov ako zostať fit aj v zime. Správnou odpoveďou teda mohlo byť: venuj čas pri jedle výhradne jedlu, udržuj sa v pohybe, začni deň šálkou teplého čaju alebo podporuj svoju imunitu vitamínmi. To, ktorý tip bol najprínosnejší pre vás už viete sami.

Štvrtková otázka v pôvodnom pláne nebola ale veľmi sa hodila k tomu, čo sa na ústredí dialo :D. V stredu oficiálne skončila zbierka Okuliare pre Afriku, ktorá tento rok mala obrovský úspech. Dali sme vám preto možnosť tipnúť si, koľko krabíc plných okuliarov sa na ústredí nachádzalo vo štvrtok ráno. Správna odpoveď bola 37!

No a piatok sa spájal s adventným tipom na víkend. V nedeľu sme na Instagramovom livestreame piekli s Fénixáčkami Maňou, Zorkou a Sárkou a postli sme niekoľko receptov na vianočné pečivo. Otázkou bolo napísať aspoň 5 surovín, ktoré potrebujeme na medovníčky. Správne bolo napríklad: múka, vajíčka, cukor, perníkové korenie, škorica, med, …

A tu sú vylosovaní výhercovia tretieho týždňa adventného kalendára. Všetkých sme kontaktovali a už o niekoľko dní môžu očakávať svoje ceny.

  • 13. december – Lillka M. (7 rokov, Čierna nad Tisou) a Jakub G. (12 rokov, Humenné)
  • 14. december – Zuzka H. (11 rokov, Poniky) a Kiara K. (13 rokov, Zemplínska Teplica)
  • 15. december – Kubko O. (4 rokov, Hanušovce nad Topľou) a Ondrej K. (22 rokov, Stará Turá)
  • 16. december – Svetlanka S. (5 rokov, Bratislava) a Patrik V. (17 rokov, Stará Turá)
  • 17. december – Jakub D. (9 rokov, Nové Zámky) a Juraj M. (13 rokov, Spišská Nová Ves)

Gratulujeme a veríme, že sa do adventného kalendára budete zapájať aj tento týždeň. Pred nami je posledný – vianočný týždeň s prekvapením na štedrý deň! Pondelkovú otázku nájdete už zajtra ráno na Facebooku @Detská organizácia FÉNIX a Instagrame @do_fenix