Súčasťou nášho adventného kalendára „S Fénixom a Topgalom“ sú aj víkendové kreatívne tipy. Cez víkend si dáme od otázok na sociálnych sieťach pauzu a vy namiesto toho môžete predviesť svojho umeleckého ducha. Pred nami je druhá adventná nedeľa a po krabičkách plných lásky máme tentokrát pre vás pohľadnicu. Inšpirovať sa môžete aj fotopostupom, ktorý pripravila Nika z ústredia. Pohľadnica poteší babičku, deda, rodičov, priateľov, známych ale aj nás! Pošlite nám vianočnú pohľadnicu, ktorú ste vyrobili na adresu:

Detská organizácia FÉNIX, o. z. 
Račianska 72
831 03 Bratislava 

A teraz už sľúbený fotopostup na pohľadnicu s 3D stromčekom

1.Priprav si materiál na výrobu. Budeš potrebovať jeden mäkký papier rozmeru A4 (nemusí byť len biely ale aj farebný), nožnice, lepidlo alebo obojstrannú lepiacu pásku, farebný alebo vzorovaný výkres.

2.Mäkký biely alebo farebný papier si polož sa šírku a zlož z neho harmoniku. Papier skladaj na tenké pásiky.

3.Zloženú harmoniku rozstrihaj na menšie harmoniky. Strihaj postupne od najväčšej po najmenšiu.

4.Výkres alebo tvrdší papier si rovnako polož na šírku. Presne v strede ho zlož tak aby sa dal otvárať ako knižka. Na každý kúsok harmoniky prilep obojstrannú lepiacu pásku alebo ho natri lepidlom. Postupne harmoniku lep do vnútornej pravej strany knižky, ktorú si vytvoril z výkresu. Lep harmoniky z dola hore a to od najväčšej po najmenšiu.

5.Keď úž máš všetky časti nalepené. Prilep obojstrannú lepiacu pásku alebo natri lepidlo aj na vrchnú stranu harmoniky. Potom pohľadnicu zatvor a silno stlač aby sa vrchná strana harmonika prilepila aj na vnútornú ľavú stranu.

6.Takto sme vytvorili krásny vianočný stromček. Teraz stačí už len dopísať venovanie, prípadne dokresliť alebo nalepiť ozdoby alebo snehové vločky. Kreativite sa medze nekladú. Vymyslieť môžeš aj inú pohľadnicu. Na internete nájdeš množstvo nápadov.