V stredu sme odštartovali náš tohtoročný vianočný projekt – adventný kalendár „S Fénixom a Topgalom“. Sme veľmi radi, že sa na sociálnych sieťach mal už prvý týždeň veľký úspech a zapájali sa doňho desiatky detí a ich rodičov. V adventnom kalendári sa namiesto čokolády skrývali otázky, na ktoré ste možno aj vy odpovedali v správach a komentároch. My sme potom zo všetkých správnych odpovedí vyžrebovali dvoch šťastlivcov – v mladšej a staršej vekovej kategórii. To znamená, že by sme vám dnes radi predstavili šiestich výhercov! Ešte predtým sa ale pozrieme na správne odpovede.

V stredu 1. decembra sme náš adventný kalendár odštartovali otázkou o Fénixe. Detská organizácia FÉNIX oslavuje tento rok 30 rokov, čo ste si určite mohli všimnúť na našom webe aj sociálnych sieťach. Preto sme sa spýtali, či viete, kedy presne vznikla DO FÉNIX. Správna odpoveď je 5. apríla 1991.

Štvrtková otázka sa zamerala na nášho dlhoročného partnera – firmu Topgal. Topgal každý pozná ako výrobcu batohov a školských tašiek. Našou otázkou bolo, aké ďalšie výrobky firma vyrába. Pri hľadaní správnej odpovede vám mohla pomôcť aj internetová stránka https://www.topgal.sk/o-nas?fbclid=IwAR3L8mnc47gthXE_Md03JuN_J-T07AS-EtQmxfDIHk1Cw8HYcXsqRmc_o2o . Správnych odpovedí bolo niekoľko, napríklad: puzdrá, peračníky, tašky na notebook, zástery na výtvarnú výchovu, pršiplášte, desiatové boxy a samozrejme školské tašky, študentské batohy a batohy na voľný čas. 

Posledná otázka prvého adventného týždňa sa týkala Vianoc a tradícií s nimi spojenými. Vašou úlohou bolo zistiť, čo znamená slovo „adventus“, podľa ktorého je pomenovaný práve advent. Správna odpoveď bola – príchod.

Do kalendára sa zapojilo niekoľko desiatok ľudí na Instagrame a Facebooku. Zo všetkých správnych odpovedí sme vylosovali týchto šesť šťastlivcov, ktorých sme už kontaktovali a ceny im pošleme poštou priamo domov.

  1. december – Kristínka K. (6 rokov, Červený Kameň) a Mirka B. (17 rokov, Chlmec)
  2. december – Stanko K. (6 rokov, Trstená) a Terezka J. (14 rokov, Snina)
  3. december – Hanka H. (5 rokov, Trenčianske Stankovce) a Marek Ž. (17 rokov, Stará Turá)

Gratulujeme a tešíme sa na ďalších výhercov. Mikulášsku otázku nájdete už zajtra o 8:00 na Facebooku @Detská organizácia FÉNIX a Instagrame @do_fenix