Náš vianočný projekt – adventný kalendár „S Fénixom a Topgalom“ pokračoval aj tento týždeň. Od pondelka až do piatka ste na sociálnych sieťach Facebook a Instagram mali možnosť odpovedať na súťažné otázky. Veľmi sa tešíme, že sa zapájate a pod príspevkami nachádzame denne desiatky komentárov. Víťazov losujeme vždy v dvoch vekových kategóriách, tento týždeň máme preto 10 víťazov. Skôr ako predstavíme ich mená sa pozrieme na správne odpovede.

Mikulášska otázka bola zároveň fénixácka. V pondelok sme sa vás pýtali, koľko základných organizácií nájdeme na mape Fénixu na našej stránke. Správna odpoveď bola 45 ZO.

V utorok sme sa pýtali aké heslo mala firma Topgal v roku 2018. V tento rok oslavovala 25.výročie a ich heslo bolo My sme „školské batohy Topgal“

Stredu sme venovali nášmu novému projektu, ktorý nás bude sprevádzať celým rokom 2022. Vaša úloha nebola ťažká, chceli sme len vedieť, že sa volá „Zdravie nie je klišé“ 

Štvrtková otázka bola opäť spojená s Topgalom a tentokrát sme sa zamerali na bezpečnosť. Pýtali sme sa vás, kde všade na školskej taške môžeme nájsť reflexné prvky. Správna odpoveď bola na bokoch, čele a ramenných popruhoch tašky.

Keďže v piatok nám zostávali do Vianoc presne 2 týždne, otázka bola vianočná. Možno ste to predtým nevedeli ale sviečky na adventnom venci majú svoj význam. Prvá, ktorú zapaľujeme na železnú nedeľu symbolizuje nádej, druhá – zapaľovaná na bronzovú nedeľu mier, tretia – zapaľovaná na striebornú nedeľu priateľstvo a posledná – zapaľovaná na zlatú adventnú nedeľu zasa lásku.

A tu sú vylosovaní šťastlivci druhého týždňa adventného kalendára. Všetkých sme kontaktovali a už o niekoľko dní môžu očakávať svoje ceny.

  • 6. december – Nikolka Ž. (11 rokov, Habura) a Alžbetka S. (12 rokov, Zalužice)
  • 7. december – súrodenci Marek, Šimon a Tomáš V. (5, 9 a 11 rokov, Matúškovo) a Ema M. (17 rokov, Spišská Nová Ves)
  • 8. december – Miška S. (6 rokov, Spišská Nová Ves) a Juraj S. (14 rokov, Handlová)
  • 9. december – Danielko M. (5 rokov, Zemplínska Teplica) a súrodenci Jakub a Samuel K. (14 a 16 rokov, Snina)
  • 10. december – Martinko D. (7 rokov, Šarišské Michaľany) a Monika F. (17 rokov, Udavské)

Gratulujeme a veríme, že sa do adventného kalendára budete zapájať aj naďalej. Ďalšiu otázku nájdete už zajtra ráno na Facebooku @Detská organizácia FÉNIX a Instagrame @do_fenix