Rok 2022 bol ustanovený za EURÓPSKY ROK MLÁDEŽE. V rámci každého mesiaca je stanovená téma mesiaca. IUVENTA-Slovenský inštitút mládeže, bude každý mesiac prispôsobovať podujatia týmto témam. Mesiac január sa nesie v znamení INKLÚZIE. Preto si pre vás pripravili zaujímavý webinár, ktorý vám pomôže nahliadnúť do tejto témy. Webinár je určený nielen pedagógom a riaditeľom škôl, ale aj  pracovníkom s mládežou.

Vzdelanie v oblasti diverzity a inklúzie nie je zatiaľ na Slovensku bežne dostupné, prípadne sa pohybuje v stovkách až tisíckach eur. Pritom z inkluzívnej spoločnosti ťaží každý jednotlivec – nikdy neviete, kedy sa vy alebo vaši blízki, spolupracovníci či študenti ocitnete na okraji a budete čeliť diskriminácii či už kvôli, telesnému hendikepu, veku alebo sexuálnej orientácii. Záleží nám na tom, aby bolo základné D&I vzdelanie dostupné pre všetkých a bezplatne. Na webinári sa zoznámite so základnými pojmami a princípmi D&I, ich významom a benefitmi. V skratke vám predstavíme slovenský právny základ, štatistiky, nositeľov inklúzie, kognitívne stereotypy, najčastejšie rodové predsudky a praktické príklady, ako sa s nimi vysporiadať.

Webinár sa uskutoční ONLINE prostredníctvom aplikácie ZOOM. Termín je ŠTVRTOK 27.1.2022 v čase 14:30 – 16:00.

Prihlasovať sa môžete prostredníctvom tohto linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyGPyhhOWLBqtUnieTR8Iai6U8Nn9X2rFVUHvv48XrR9NZiQ/viewform