V poslednej dobe nás opäť viacerí z vás kontaktujú ohľadom zbierky Okuliare pre Afriku. Vďaka zbierke môžete prispieť k lepšiemu životu tisíckam ľudí, ktorí si to nemôžu dovoliť. V afrických krajinách totiž môžu dioptrické okuliare stáť aj ročný plat. Ak máte doma v šuplíku staré dioptrické okuliare, ktoré nenosíte, neváhajte a venujte ich! Okuliare budú vyčistené, premerané a následne odoslané do africkej Kene. Túto zbierku na Slovensku a v Česku koordinuje organizácia Lions Clubs International – Distrikt 122, so sídlom v Banskej Bystrici a my ju sprostredkovávame už viac ako 15 rokov. Na konci minulého roka sme zbierku ukončili, avšak vďaka veľkému záujmu ju spúšťame opäť! Prinášame vám niekoľko dôležitých informácií a odpovedí na najčastejšie otázky.

Prečo sme zbierku v decembri ukončili?
Zbierka sa v roku 2021 tešila obrovskému úspechu. Ten prekvapil aj nás a okuliare nás doslova zavalili. Na ústredie nám denne prichádzali desiatky balíčkov a kapacitne sme to už neboli schopní zvládať. Preto sme sa zbierku rozhodli ukončiť, s prísľubom, že vo februári 2022 bude opäť rozbehnutá.

Dozvedeli ste sa o zbierke, našli doma staré okuliare a chcete ich venovať?
Ak ste doma našli staré okuliare, máte tri možnosti. V prípade, že ste z Bratislavy, môžete ich priniesť priamo k nám. Ústredie DO FÉNIX sa nachádza na Račianskej ulici, číslo 72 (budova Finančného riaditeľstva SR). Pri kancelárii na 6. poschodí nájdete krabicu, do ktorej okuliare môžete vložiť.
V prípade, že nie ste z Bratislavy a okuliare chcete poslať poštou, posielajte ich priamo do Banskej Bystrice. Tam sídli organizácia Lions Clubs International – Distrikt 122, ktorá zbierku na Slovensku koordinuje a zabezpečuje aj transport okuliarov.

Adresa, na ktorú môžete poslať okuliare:
Mišiak Sport s.r.o. 
Mičinská cesta 4 
974 01 Banská Bystrica 

Tretia možnosť je vyhľadať zberné miesto v blízkosti vášho bydliska. Do zbierky sa zapojilo množstvo škôl, firiem a organizácii. Bohužiaľ my neevidujeme všetky zberné miesta, hľadanie je preto na vás.

Zaujala vás zbierka a chceli by ste ju zorganizovať vo vašej škole, práci alebo organizácii?
Túto možnosť vítame! V prípade, že sa tak rozhodnete, kontaktujte nás na e-mailovej adrese sutaze@do-fenix.sk , kde vám radi poskytneme potrebné informácie. Vyzbierané okuliare potom posielate do Banskej Bystrice (adresa uvedená vyššie).

Plagátiky na stiahnutie

Pre všetky naše základné organizácie platí, že zbierku môžu organizovať kedykoľvek. Stačí nás kontaktovať e-mailom a pošleme vám všetko potrebné.

Ďakujeme za spoluprácu!