V rámci projektu Zdravie nie je klišé sme pre vás tento mesiac pripravili súťaž! Zapojiť sa môžete všetci veľmi jednoducho – vytvorením vlastného zdravého pexesa. Nižšie nájdete predlohu, ktorá bude slúžiť ako vaše plátno. Kresliť môžete čokoľvek, čo súvisí s témami v našich pracovných zošitoch (ovocie, zeleninu, mandaly, športové aktivity, oddychové aktivity, …čo vám len napadne). Už teraz sa tešíme na vaše vlastnoručne vyrobené pexesá!

Pravidlá súťaže:

Čo je mojou úlohou? 
Vlastnoručne nakresliť pexeso na tému zdravie. Využiť môžete predlohu, ktorú nájdete priloženú nižšie. Obrázky nemusíte kresliť dvojmo, my si vaše výtvory prekopírujeme a vytvoríme plnohodnotnú hru. Nemusíte využiť všetky okienka a naopak, môžete si vytlačiť viac kópii predlohy a nakresliť viac hracích kartičiek. Kreativite sa medze nekladú!

Čo mám kresliť?
Témou zdravého pexesa je prekvapivo zdravie :D. Môžete nakresliť čokoľvek, čo s touto témou súvisí. Či už to bude zdravá strava, športové aktivity, oddychové aktivity alebo čokoľvek iné. Opäť pripomíname, kreativite sa medze nekladú!

Pexeso som nakreslil, čo teraz?
Vaše výtvory nám môžete posielať na ústredie, na adresu: Račianska 72, 831 03 Bratislava. Nezabudnite uviesť svoje meno, vek a adresu. V prípade, že ste sa o súťaží dozvedeli v škole, pexesá pošle hromadne vaša vedúca / váš vedúci. Ak vaše pexeso úspešne dorazí, bude zaradené do súťaže. Pexesá bude hodnotiť odborná komisia a tie najlepšie sa dostanú aj do tlače. Troch víťazov určíme v troch vekových kategóriách, rovnako ako sú rozdelené aj pracovné zošity. Prvá veková kategória je od 5 do 10 rokov, druhá od 11 do 15 rokov a tretia od 16 vyššie. Tešíme sa na vaše diela!

Predloha pexesa na vytlačenie (vo formáte pdf): Pexeso predloha