Minulý týždeň patril v niekoľkých základných organizáciách letným školám školičkám. O tej svojej nám napísali vedúce zo ZO Jelka.

Po tretí raz si mohli deti vychutnať úžasnú atmosféru letnej školy školičky v ZŠ Jelka. Každý deň bol pre nich novou výzvou. Hneď na začiatku sme otvorili LŠŠ kreatívnymi činnosťami, kde si žiaci mohli vyskúšať svoje zručnosti vytváraním nových vecí a maľovaním –  vyrobili krásne zvonkohry. Deti si vyskúšali rôzne interaktívne hry,  ktorých súčasťou boli naplánované edukačné aktivity. LŠŠ bola pre nich skvelou príležitosťou, ako si môžu vybiť energiu a spolu s ostatnými tráviť voľný čas a pritom sa veľa naučiť. Učenie sa zážitkom je predsa najlepšie! Súčasťou LŠŠ boli aj rôzne poznávacie výlety a exkurzie. Jedným z nich bol aj výlet – Poznávačka Bratislavy. Deti spoznávali historickú časť  hlavného mesta Bratislavy, hrad a neobišli ani zoologickú záhradu. Deti sa v LŠŠ naučia aj to, s čím sa možno nikdy ešte nestretli. Mali možnosť si vyskúšať, aké to je starať sa o zvieratká, ktoré boli na farme Madonan. Vyskúšali si simulátor dojenia kravičky, jazdu na koni, lukostreľbu, tubingovú dráhu a kŕmenie zvierat. Posledné  popoludnie našej LŠŠ sme zavŕšili činnosťami, ktoré sa deťom veľmi páčili. Bola to opäť lukostreľba, výroba cukrovej vaty a zábavné tvarovanie balónov. V žiadnom prípade nesmelo chýbať opekanie na školskom dvore a diskotéka, ktorá zavŕšila letný tábor plný detskej radosti a skvelých zážitkov. Bol to týždeň plný zábavy, hier a nezabudnuteľných dobrodružstiev, ktoré deti vyjadrili vo svojich postrehoch:

„Mám sa fantasticky!“
„Mali sme náučné hry, bolo to super!“
„Veľmi sa mi páčila hra, kde sme mohli vyrábať hrad z papierových roliek!“
„ Trošku som sa potrápil, keď som musel hádať obrázky stromov, pri ktorých nebol názov!“
„ Fantasticky som si pochutnala na grilovaných špekáčikoch!“
„ Všetko bolo cool, teším sa aj na budúci rok, budem o mojich zážitkoch z tábora rozprávať aj mojim starým rodičom!“
„Aj keď sa mi ráno veľmi nechcelo vstávať, náladu mi zlepšili úžasné pani vychovávateľky!“
„ Najlepší deň bol pre mňa, keď som sa mohol spúšťať na bobovej dráhe!“
„ Tešil som sa na výborné raňajky a obed!“
„ Je mi ľúto, že to už končí, našiel som si výborných kamarátov!“
„Každý deň bol pre mňa veľkým prekvapením, mám pekné spomienky!“
„ Mne sa páčil výlet do Zoo, videl som pštrosa, leva, hada a iné zvieratá, mám z toho výletu veľa zážitkov, aj som sa veľa naučil!“

Tím LŠŠ v Jelke