V dňoch 11. až 15. júla prebiehala ďalšia Letná škola školička, tentokrát v Krásnohorskom Podhradí. Deti si užili týždeň plný zábavy, počas ktorého načerpali nielen skvelé zážitky ale aj nové vedomosti.  ZO Krásnohorské Podhradie neorganizovala LŠŠ prvýkrát a my sme veľmi radi, že tento rok bol projekt v ich škole opäť úspešný. O tom, čo všetko zažili počas minulého týždňa si môžete prečítať nižšie.

V pondelok bolo nosnou témou dňa životné prostredie. Deti preskúmali život v pôde, zmerali pH pôdy, lúštili jej zloženie a poobede sa zamerali na tvorivé aktivity. Vytvorili zaujímavé abstraktné obrazy priamo pod hradom a naučili sa aj o chromatografii. V utorok si deti obuli turistické topánky. Na Turnianskom hrade skúmali zloženie vzduchu, zdroje jeho znečisťovania a možnosti, ako by sa dala vylepšiť jeho kvalita. Počas cesty na hradný kopec vyniesli niekoľko kíl piesku, čím pomohli dobrovoľníkom, ktorí im porozprávali niečo o obnove hradu. Hradné múry poškodzujú aj kyslé dažde, čo si deti overili na improvizovanom pokuse s octom a maltou v kadičke. Okrem Turnianskeho hradu v druhý deň letnej školy školičky navštívili aj krásne Hájske vodopády. Okrem turistiky v okolí zavítali deti vo štvrtok aj do našich veľhôr – Vysokých Tatier. Vzdelávať sa dá aj mimo školy, o tom niet pochýb. Dokázali to aj vedúce z Krásnohorského Podhradia, keď v Tatrách rozprávali o ďalšej významnej zložke životného prostredia – vode. Okrem vody spoznávali aj vysokohorské rastliny a živočíchy priamo v teréne. Po náročnej turistike mali niektorí stále dostatok síl na skákanie na trampolíne či hranie futbalu. Letná škola školička ušla ako voda. Deti sa naučili veľa nového doma aj na výletoch. Posledný deň zakončili v škole, kde vytvárali celoročný kalendár na budúci školský rok. Počas voľného poobedia hrali fúkanú, tvorili lietajúce draky, či súťažili v hádzaní balónov. Deťom sa letná škola školička aj tento rok veľmi páčila a o jej absolvovaní dostal každý z nich certifikát.

Počas celého týždňa informovali Fénixáci z Krásnohorského Podhradia o svojich aktivitách na Facebooku. Všetky ich príspevky nájdete tu: https://www.facebook.com/Do-F%C3%89NIX-Kr%C3%A1snohorsk%C3%A9-Podhradie-107650514358103