Posledná letná škola školička tento rok prebiehala 18. – 22.júla v Rožňave. Prečítajte si, čo všetko deti zažili a čo nové sa naučili v článku.

V pondelok sme odštartovali tradičnú letnú školu aj u nás v Rožňave. Tematicky sme sa niesli v prírodnom móde. Mapovali sme živočíšny svet nášho školského areálu a zistili sme, že pod nohami máme mikrosvet. Zozbierané prírodné materiály sme využili na výrobu prírodných obrazov. Navštívili sme Vzdelávacie centrum Včielka kde sme sa oboznámili s dôležitou úlohou včiel pre naše ľudstvo. No a nevynechali sme ani krásnu výstavu  v galérii a vyrobili sme si aj vlastné bábky. V utorok sme veľa zvládli, zahrali sme sa na programátorov ozobotov. Išlo nám to výborne. Čitateľskú gramotnosť sme si najprv utvrdili  v práci s textom a následným pracovným listom. Výsledok  stojí za to. Teamovou prácou sme si vytvorili knihu – O troch prasiatkach. Venovali sme sa aj upevňovaniu vzťahov v skupine či už spoločnými hrami, ale dokonca aj diskotékou. A naši najmladší predviedli svoje zručnosti a napiekli sladučké muffiny. V galérii sa ďalšia skupina zúčastnila výstavy a vyrobili si krásne bábky. Stredajší deň v letnej škole sa niesol opäť v akčnej nálade . Naši najmenší preukázali manuálnu zručnosť (pod odborným dohľadom) nielen pri renovácii hmyzieho hotela, ale aj v galérii pri výrobe bábok. Po celý deň si všetci mohli vychutnávať výhľad z konského chrbta, ktorý nás trpezlivo povozil po areáli. A my sme si vytvorili predstavu nášho ranča.  O včielkach sme si najprv  čo to povedali  a aj sme si vyrobili opeľovače. Včielky aj motýliky, ktoré sme ozdobili  tým, čo sme v našej záhradke našli. Najstarší sa zdokonaľovali v programovaní s microbitom. V priebehu dňa sme si aj zatancovali a zašportovali v priestoroch školy. Predposledný deň letnej školy mal nabitý program. Navštívili sme Vzdelávacie centrum Včielka kde nám pán včelár dovolil dokonca nakuknúť do úľov. Pohybové zručnosti sme si zmerali v telocvični . O zdravej strave sme sa nielen rozprávali, ale sme si vytvorili aj „zdravý tanier“ či vlastné jabĺčko. Program sme si obohatili aj ochutnávkou ovocia. Veľké pekáče  bublaniny sme napiekli a podelili sa aj s ostatnými skupinami. Aj pani kuchárky ochutnali!!! No a na relax poslúžil aj nafukovací  hrad kde sme si vybili ešte zostávajúcu energiu. Posledný deň sa niesol v znamení pohybu. Naše zručnosti sme si preverili v niekoľkých disciplínach ako slackline, horolezectvo, povozili sme sa na lanovej dráhe a sily sme si pomerali aj v prekážkovej dráhe. Posilnení výborným obedom a nanukmi sme sa poobede venovali ešte legu (lebo sme chceli,  nie preto , že by sme museli), alebo len tak relaxovali pri hudbe či rozprávke.  Bolo nám super a DO Fénix Rožňava sa už teraz teší na ďalšiu letnú školu školičku.

Fénixáci z Rožňavy o svojich aktivitách počas letnej školy školičky poctivo informovali na Facebooku. Nájdete tam aj omnoho viac fotiek. Link: https://www.facebook.com/fenixroznava