Vo Veľkom Mederi si deti z Ukrajiny už štvrtý deň užívajú „Cestu ku zážitkom“, zážitkový kurz, ktorý organizuje Detská organizácia FÉNIX, o. z. v spolupráci s Generálnym konzulátom SR v Užhorode, Finančnou správou SR, Nadáciou Markíza, organizáciou Maltézska pomoc Slovensku, firmou Topgal, DSV Slovakia s. r. o. a podporou MŠVVaŠ SR.

O tom, čo sa v Mederi dialo v utorok si môžete prečítať tu: Cesta ku zážitkom odštartovala

Program pokračoval aj v stredu, kedy deti doobeda navštívili Malkia park v Orechovej Potôni. Malkia park úspešne funguje už 6 rokov a na svoje si tu prídu obdivovatelia divokých zvierat, najmä mačkovitých šeliem. Útočisko tu nachádzajú zvieratá zachránené zo zajatia, či z cirkusov, ktoré by vo voľnej prírode už neprežili. V Malkia parku deti mali možnosť nakŕmiť zvieratká, pohladiť si ich, či odfotiť sa s nimi. Pre mnohých to bol naozaj nezabudnuteľný zážitok.

Poobedie opäť patrilo neďalekému akvaparku vo Veľkom Mederi. Konečne sa deti dočkali aj tobogánov, na ktorých bláznením strávili najviac času. Pomedzi hlavný program deťom spríjemňovali chvíle vedúci a animátori rôznymi hrami, či aktivitami. V stredu večer deti spoločne s vedúcimi navštívili nákupné centrum a čas strávili nakupovaním všetkého potrebného, čo v neľahkej situácii potrebujú. Večer samozrejme nechýbala diskotéka.

Štvrtok patril návšteve hlavného mesta, Bratislavy. Hlavným bodom programu bola Svetová výstava kozmonautiky – COSMOS DISCOVERY, ktorá prebieha v Inchebe od 1.10.2022 do 28.2.2023. Výstava deti previedla históriou pilotovaných vesmírnych letov od počiatkov až po súčasnosť. Táto veľkolepá výstava vznikla v spolupráci s americkou vesmírnou agentúrou NASA ale aj mnohými odborníkmi zo Slovenska a Českej republiky. Deti mali možnosť vidieť zbierku skafandrov, reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet. Návšteva Bratislavy sa nezaobišla ani bez prehliadky mesta, návštevy Auparku a obedu v McDonalde. Po zdravých nátierkach a šalátoch si predsa môže dopriať každý :D.

Zážitkový kurz „Cesta ku zážitkom“ sa pomaly blíži ku koncu a zajtra na deti čaká posledný deň. Určite sa môžete tešiť na množstvo ďalších fotiek a tiež dojmy účastníkov a vedúcich.

Najaktuálnejšie informácie z Medera nájdete vždy v našich príbehoch na Instagrame, tu: @do_fenix a tiež na Facebooku, tu: Facebook stories