Minulý týždeň sme vám predstavili prvého laureáta ocenenia FeDoR – Fénixácky dobrovoľník roka 2022. Dnes pokračujeme a predstavíme vám ďalšiu fénixáčku, ktorá si na slávnostnom galavečeri v hoteli Marlene v Oščadnici prebrala výnimočné ocenenie Odvážny čin.

O slávnostnom galavečeri FeDoR 2022 si môžete viac prečítať v našom článku, tu: https://www.do-fenix.sk/2022/12/fenixacky-dobrovolnik-roka-2022/

Odvážny čin je ocenenie, ktoré sa neudeľuje každý rok a jeho držiteľmi sú za celú jeho históriu len dvaja ľudia – dvaja výnimoční ľudia, medzi ktorými je aj fénixáčka z Klenovej, Sarah Štofiková. Ocenenie sa udeľuje za príkladný hrdinský čin, za pomoc pri živelných katastrofách a záchrane majetku, alebo výnimočný čin pre DO FÉNIX.

Vojna na Ukrajine zasiahla každého z nás, razom sme sa ocitli v situácii, o ktorej sme v tomto storočí snáď už ani nepremýšľali. Strach pocítili aj obyvatelia ukrajinsko-slovenského pohraničia, ktorým sa hrôzy vojny odohrávali len niekoľko desiatok kilometrov od domovov. Mnohí z nich neváhali a okamžite pomáhali, medzi nimi bola aj dlhoročná fénixáčka Sarah Štofiková, členka ZO Klenová. Jej pomoc je o to odvážnejšia, že sa pre ňu rozhodla krátko pred svojimi maturitnými skúškami, o čom sama porozprávala aj v podcaste Rady mládeže Slovenska – Krajina mladých. 

Podcast Krajina mladých nájdete na stránke RMS, tu: Podcast Krajina mladých: Ep. 21 – Vojna, mladí a pomoc alebo v rôznych podcastových aplikáciách ako SpotifyPodmaz.skApple Podcasts a ďalších.

Videovizitku si môžete pozrieť na našom YouTube kanáli, tu: Odvážny čin – videovizitka