Svetový deň zdravia je každoročne 7. apríla významnou oslavou zdravia, ktorá nám pripomína, že zdravie nie je samozrejmosť a je potrebné podieľať sa na jeho ochrane a udržiavaní. Už v roku 1948 sa krajiny sveta spojili a založili Svetovú zdravotnícku organizáciu, ktorú poznáme pod skratkou WHO, aby podporovala zdravie všade na svete a najmä bez rozdielov pre všetkých. V tomto roku oslávime 75. výročie vzniku WHO a zároveň 30. výročie vzniku poradní zdravia na Slovensku.

Detská organizácia Fénix Levoča pripravila počas troch dní aktivity zamerané na pohyb, zdravie, zdravé stravovanie. Počas troch dní sa do aktivít zapojilo 120 detí, 13 vedúcich a veľa dobrých ľudí. Predsedníčka ZO Levoča Zuzka Dovalová nám o aktivitách napísala viac:

„V Levoči sme pri príležitosti Svetového dňa zdravia zorganizovali množstvo aktivít na podporu zdravia najmenších. Zdravé raňajky a desiatu sme si vychutnali s výživovými poradkyňami Mgr. Adrianou Šaradínovou a Ing. Miriam Varšovou. Zdravý chrbátik – cvičenie SPS metódou (SM systém) a fit loptami nám predstavila fyzioterapeutka Bc. Terka Dovalová. Step aerobik sme si zacvičili s trénerkou Alžbetou Kolesárovou a ranné cvičenie bolo v réžii Kids Daily excercise. Okrem toho sme zorganizovali športové popoludnie plné netradičných disciplín, smiechu, radosti a odmien, či beh zdravia v okolí školy. Okrem pohybových aktivít sme aj kreslili svoj obľúbený šport a zúčastnili sa besedy s názvom Čo je to obezita“.

Fénixákov z Levoče sa určite oplatí sledovať na ich Instagrame @do_fenix_levoca