V utorok 20. júna mali naši Fénixáci v Sobranciach a v Trebišove vzácnu návštevu. Porozprávať im o svojich úspechoch prišla historicky najúspešnejšia slovenská paralympionička Henrieta Farkašová. Henrieta je jedenásťnásobná víťazka Paralympijských hier a šestnásťnásobná majsterka sveta v para alpskom lyžovaní. Okrem športových úspechov ju mnohé deti poznali aj ako hviezdu z televíznej tanečnej show Let´s Dance. Rodáčka z Rožňavy navštívila spoločne s ďalším Rožňavčanom, našim podpredsedom Marekom Džalajom Sobrance a Trebišov. Počas dvoch besied porozprávala deťom o svojej športovej kariére, úspechoch aj o živote so zrakovým znevýhodnením. O tom, ako sa beseda páčila Trebišovčanom nám napísal predseda ZO, Mirko Telepovský.

„Dňa 20.6.2023 navštívila ZO Fénix Trebišov, vzácna osobnosť Slovenska. Mali sme tú veľkú česť, pretože sme mohli medzi nás privítať úžasnú, sympatickú a veľmi milú osobu – paralympioničku Henrieu Farkašovú. Záujem o besedu s touto športovkyňou bol veľký. Veru, a bolo sa čo aj pýtať. Veď Henrieta počas svojej športovej aktivity získala veľa prvenstiev. Preto ju právom môžeme považovať za najúspešnejšiu športovkyňu Slovenska. Držať zlatú olympijskú medailu v ruke a sfotiť sa s jedenásťnásobnou olympijskou víťazkou bol pre všetkých Fenixákov zážitkom na celý život. Henrieta je vzorom pre mnohých športovcov. Jej prístup k športovému dianiu a mnohé  úspechy pozorne vnímala a vníma, nielen naša verejnosť, ale aj svetová. Stala sa športovým fenoménom alpského lyžovania. Ďakujeme za možnosť vidieť ju a diskutovať s ňou.“ 

Návšteva paralympioničky Henriety Farkašovej na gymnáziu v Trebišove, kde pôsobí ZO Trebišov.

Henrieta navštívila spolu s Marekom aj Sobrance, kde Fénixáci taktiež mali príležitosť sa s ňou zoznámiť, porozprávať aj odfotiť. Okrem diskusie si tu náš podpredseda splnil aj milú povinnosť, odovzdal ocenenia pani učiteľkám, ktoré pracujú s deťmi aj predsedníčke ZO Sobrance Jarke Surovcovej. Tá porozprávala o ich úspešnom projekte Celebrity.sk aj na kameru. K oceneniam „Veľké srdce“ a „Zlaté krídlo“ srdečne blahoželáme týmto dámam:

  • ocenenie Zlaté krídlo – Jaroslava Surovcová, predsedníčka ZO Sobrance
  • ocenenie Veľké srdce – Mgr. Silvia Vechterová
  • ocenenie Veľké srdce – Mgr. Jarmila Bobíková
  • ocenenie Veľké srdce – Mgr. Silvia Oklamčáková
  • ocenenie Veľké srdce – Mgr. Jana Džurinová
  • ocenenie Veľké srdce – Mgr. Andrea Kačuriková
  • ocenenie Veľké srdce – Mgr. Gabriela Valigová
  • ocenenie Veľké srdce – PaedDr. Adriana Cinkaničová

V mene Detskej organizácie FÉNIX by sme sa Henriete chceli veľmi pekne poďakovať za čas, ktorý venovala našim Fénixákom, bol to pre všetkých skutočne krásny zážitok.