Minulý týždeň sa rozbehli naše tradičné letné školy školičky. Hneď na začiatku júla si týždeň plný zážitkov užili Fénixáci v Jelke. O tom, ako sa deti mali, čo všetko zažili a aké miesta navštívili nám napísala vedúca Andrea Kolláriková.

Fotoreport z Letnej školy školičky v Jelke

Prvý deň našej LŠŠ sa niesol v duchu kreativity. Zhotovili sme raketu pre nás a aj pre kráľa Dalibora. Maľovali sme obraz a pozreli sme si ukážky Dobrovoľného hasičského zboru Plamienok. Popoludní sme pokračovali v riešení úloh etapovej hry.

Druhý deň Letnej školy školičky sme „blúdili „. Navštívili sme History Park Štefanová. Blúdili sme históriou vo fantastickom drevenom bludisku. Videli sme ako vyzerala rytierska sála v stredoveku, zákopy vo svetových vojnách, vojenský bunker, videli sme vozovú hradbu husitov,  pochopili sme ako prežívali na našom území mongolskí nájazdníci a pozreli sme si časť doby kamennej a bronzovej.  Zo Štefanovej sme sa presunuli na hrad Červený kameň,  kde sme absolvovali prehliadku so sprievodcom. Prežili sme deň plný krásnych zážitkov.

Tretí deň Letnej školy školičky bol plný zábavy, tanca, súťaží a dobrého jedla.  Zahrali sme sa na pátračov a hľadali sme zakopaný poklad. Na obed sme si ugrilovali špekáčiky. Poobede sme sa trošku vyšantili a osviežili sme sa pod záhradnou sprchou a pokračovali sme v riešení etapovej hry.

Štvrtý deň sme sa vybrali na výlet do Zveroparku v Žarnovici. Zveropark je miesto, kde je príroda krásna ako z rozprávky. Mali sme možnosť vidieť vyše 40 druhov zvierat. Niektoré sme mali možnosť pohladkať a ten kto si kúpil špeciálne krmivo mohol zvieratká kŕmiť. Povozili sme sa Zverokukom a nakoniec sme si zaskákali v nafukovacom zábavnom parku.
A je to tu. Prišiel posledný deň našej Letnej školy školičky. A keďže bol posledný, tak sme si ho poriadne užili. Ráno nám na školskom ihrisku “ vyrástla“ Nerf aréna. Kde sa všetci zabavili do vyčerpania. Poobede sme tvarovali balóny, ktoré nám zdobili školský dvor a tváre detí zdobili kresby od našich pani učiteliek. Horúci deň sme si ochladili guličkovou zmrzlinou. Po zábavnom dni sme poupratovali na školskom dvore. Pozbierali sme smeti a rozdelili podľa druhu.  Podujatie sme ukončili odovzdaním certifikátov a odznakov. Veríme, že sa všetkým páčilo a do skorého videnia.