Druhý prázdninový týždeň prebehli ďalšie letné školy školičky v niekoľkých základných organizáciách po celom Slovensku. Jednou z nich bola aj ZO Rožňava, ktorá Letnú školu školičku organizuje už tradične. Deti si užili skvelý týždeň plný zábavy, zaujímavých aktivít a nových vedomostí. O tom, ako sa počas týždňa mali nás informovala vedúca Kristína Szöllös každý deň pravidelným reportom. Okrem toho je Rožňava aktívna aj na Facebooku, kam pridávali fotky a rozhodne sa oplatí ich sledovať.

Letná škola školička s Fénixom v Rožňave

1.deň
Dnes sme odštartovali 1. deň letnej školy v hojnom počte. Nezaháľali sme a venovali sme sa informatike, zdravej strave, etickej výchove či prírodovede, ale aj tvorivým aktivitám. V areáli školy sme objavovali čaro prírody, v spolupráci Aj ty v IT sme sa venovali aj robotike. V tvorivých dielňach Baníckeho múzea v Rožňave sme si vyrobili bábky a pozreli sme si aj aktuálne výstavy. Navštívili sme aj Gemerskú knižnicu v Rožňave kde sme si precvičili našu čitateľskú gramotnosť, riešili sme hádanky aj tajničky. Najstarší si dokonca vytvorili vlastné divadlo. A dokonca sme dokázali z peny na holenie napiecť aj tortičky!

 

2.deň
Letná škola na Zlatej pokračovala a v doobedňajších hodinách sme sa venovali prírodovede. Buček Včelie Kráľovstvo opäť otvorilo svoje brány s novinkami ako API domček. Dozvedeli sme sa veľa o dôležitosti tohto drobného hmyzu a tiež sme sa obliekli do včelárskeho obleku. Prváci so svoje zručnosti v práci so zažehľovacími korálkami a ozobotmi. Štvrtáci nás zase pohostili mňamkami, ktoré napiekli sami. Marlenka a bublanina boli výborné! Nezabudli sme sa aj pravidelne hýbať a dodržiavať pitný režim.

 

3.deň

Naši najmladší sa zoznámili s Vzdelávacím centrom Včielka kde sa dozvedeli množstvo nových informácií zo života včielok. Na chvíľu sa premenili aj na trúdov, robotnice či na kráľovnú a vyskúšali si ich každodennú rutinu. Nakoniec sme sa navliekli do oblekov pre včelárov a mrkli sme sa ku včielkam a aj do apidomčeka. Druháci navštívili galériu kde sa pustili do plstenia a prebehli si aj aktuálne výstavy. Poobede ich čakali ešte v Gemerskej knižnici s aktivitami na postreh a bystrosť. Zaujali aj pekné knižky v ponuke. Tretiaci dnes mixovali zdravú stravu s angličtinou. Množstvo tvorivých aj interaktívnych úloh ich zaujalo. Poobede sme si na školskom dvore vytvorili vlastné vitráže, ale dážď nám ich zničil. Najstarší dnes tvorili ako nikdy. Doobeda maľovali drevené domčeky a poobede sa v galérii v Rožňave venovali plsteniu.

 

4.deň

Štvrtý deň pokračujeme so super aktivitami. Našich 14 šikovných detí sa zaujímalo o programovanie LEGO robotov a vytváranie skvelých mestských scén s pomocou LEGO City. Chlapci vytvorili úžasné autá a rôzne robotické postavy, zatiaľ čo dievčatá si vytvorili svoje vlastné unikátne kreácie. Sme ohromení ich kreativitou a zručnosťou! Kvôli počasiu sme presunuli vzdelávanie v oblasti včelárstva do interiéru. Evka a Lucia nás previedli základmi tejto činnosti. Najmenší si dorábali včelársky banner a poobede si naplnili brušká sladkými ovocnými pohármi. Venovali sme sa aj rôznym výzvam napr. triafaniu lietadielkom do terčov a športovým aktivitám ako predprípravu na zajtrajšok. Ďakujeme za pozitívne ohlasy od rodičov, tešíme sa, že sa deckám páči.

5.deň
Posledný deň letnej školy bol hlavne o pohybe.  Pripravili sme si aktivity, napr. hod basketbalovou loptou, streľba na futbalovú bránu, slackline, stolný tenis a pre odvážnych aj zlaňovanie, skákací hrad a jazda na koni. Poobede sme sa trošku odreagovali, oddýchli a tí, ktorí ešte stále mohli, športovali. Pamiatkou na letnú školu si žiaci odnášajú certifikát o absolvovaní letnej školy a malé darčeky od našej detskej organizácie. Tak snáď Vám týždeň prebehol tak rýchlo ako nám a tešíme sa opäť o rok, boli ste fantastickí!