Zbierku dioptrických okuliarov „Okuliare pre Afriku“ propagujeme už dlhé roky. U našich členov aj u širokej verejnosti je stále veľmi populárna a zapájajú sa do nej stovky až tisíce ľudí. Zbierka bola medializovaná v televízii aj na internete, vďaka čomu sa podarilo vyzbierať obrovské množstvo okuliarov, ktoré doma zavadzajú a inde môžu pomôcť.

Minulý týždeň nás v kancelárii navštívil pán Bohumír Krátky z Asociácie Slovenských Levov, ktorá podporuje vybrané programy organizácie Lions Clubs International. Táto organizácia zbierku na Slovensku zastrešuje a vďaka nej sa vyzbierané okuliare dostávajú ďalej. Nedávno sa im, aj vďaka partnerom podarilo presunúť vyzbierané okuliare do zberného miesta Centro Italiano Lions Per La Raccota Degli Occhiali Usati v talianskom Turíne.

Číslo vyzbieraných okuliarov zaskočilo aj nás – bolo to neuveriteľných 47 126 kusov. Ešte viac nás prekvapilo, že Detská organizácia FÉNIX zabezpečila viac ako polovicu.

Veľké poďakovanie patrí všetkým vám, ktorí sa do zbierky zapojili a naďalej sa do nej zapájajú. Denne nám chodia maily a zvonia telefóny s prosbou o informácie. My vám ich samozrejme vždy veľmi radi podáme.

Ak máte záujem zorganizovať zbierku, píšte na sutaze@do-fenix.sk