Milé deti, milí fénixáci,

pripravte sa na adrenalínovú jazdu do sveta peňazí!

Dňa 31. januára 2024 sa naši nebojácni fénixáci zo ZO Košice pustia do epického dobrodružstva s názvom Financie do vrecka. Táto hra nie je len hrou, je to skutočný život v malej krabičke! Naši odvážni hráči si v tomto interaktívnom zážitku vyskúšajú všetko, od šéfovania banky až po maklérske kúsky. S každým ťahom sa presunú na nové nástupištia života – banka, poisťovňa, či realitná kancelária atď. A nemôžeme zabudnúť na životné situácie, ktoré čakajú na každom rohu! Či už to bude víťazstvo nad finančnými krízami alebo dramatický boj s nečakanými výdavkami, naši hráči si to užijú do poslednej minúty. Ale pozor, nejde len o stres a napätie! Okrem finančných výziev čakajú na žiakov aj zábavné a skrášľovacie možnosti. Možno si kúpia virtuálny luxusný dom, alebo sa rozhodnú pre exotickú dovolenku. A aký bude ich finančný osud? To už závisí od ich strategických ťahov a odvážnych rozhodnutí. Takže, pristavte sa na nástupište tejto nevídanej finančnej odysey a pripravte sa na smiech, prekvapenia a ponaučenie! Veríme, že decká sa budú nielen skvele zabávať, ale aj sa naučia, ako sa v skutočnom svete finančných výziev pohybovať s gráciou a štýlom. Nech žijú Financie do vrecka! Hru Financie do vrecka ponúka deťom zábavu spolu s ponaučením. Vďaka nej je finančná gramotnosť nielen učebnicou, ale aj pútavou hrou plnou dobrodružstva.

Celým procesom koordinácie na ZŠ Postupimská 37 v Košiciach s vášňou sprevádza skvelá školská poradkyňa a predsedníčka ZO Košice Mgr., Bc. Janette Šalachová. Jej úsilie a angažovanosť vytvárajú priestor, kde sa všetky deti môžu hrať, učiť a objavovať svet financií. Takže nezabudnite, Financie do vrecka nie sú len hrou. Sú to výzvy, zábava a príležitosť pre všetky deti objaviť svoj finančný potenciál.

Veríme, že žiaci nezažijú len hru, ale skutočný zážitok plný vzdelávania a smiechu. Poďme spolu do toho a nech žijú Financie do vrecka!