Fénixáci, zúčastníte sa ako dobrovoľníci zbierky Hodina deťom?

Fénixáci, zapojte sa i vy 21. marca 2024 do zbierky Hodina deťom, ktorú organizuje Nadácia pre deti Slovenska každoročne v uliciach celého Slovenska. Cieľom zbierky je podpora a pomoc deťom, ktoré sa ocitajú na pokraji chudoby a sociálneho vylúčenia. Čím vyšší počet dobrovoľníkov bude 21. marca 2024 v slovenských uliciach, tým viac jednorodičovským rodinám môže zbierka Hodina deťom pomôcť rozmeniť ich veľké starosti na drobné.

O zbierke nám napísala krátke informačné zhrnutie Mgr. Linda Pašková, špecialistka komunikácie Nadácie pre deti Slovenska:

„Zbierku v uliciach Hodiny deťom organizuje Nadácia pre deti Slovenska každý rok, už 25 rokov. Výnos z tejto zbierky putuje na podporu a pomoc deťom v jednorodičovských rodinách, pretože Hodina deťom sa zameriava cielene na pomoc deťom, ktoré vyrastajú len s jedným rodičom. Na Slovensku je v súčasnosti takmer 150-tisíc rodičov, ktorí vychovávajú svoje deti ako samoživitelia. Celkový počet detí v týchto rodinách predstavuje viac ako 200-tisíc. Za posledných 8 rokov sa riziko prepadu do chudoby týchto rodín zvýšilo najviac v celej EÚ.

 Tento rok sa zbierka v uliciach bude realizovať dňa  21.marca, na medzinárodný deň jednorodičov, kedy si celý svet pripomína akou výzvou je pre tieto rodiny zabezpečovať ich fungovanie iba z jedného rozpočtu.“

Ak by ste radi vytvorili dobrovoľnícky tím, a tak zapojili vašu ZO do pokladničkovej zbierky, pošlite nám email na spravnecentrum@do-fenix.sk do 28. februára 2024. My za vás vybavíme všetky potrebné administratívne formality spojené s registráciou do zbierky.

Budeme radi, ak sa do zbierky zapojíte, pretože každá pomoc sa počíta!