Milí fénixáci a milé fénixáčky, 22. marec patrí každoročne Svetovému dňu vody, a preto by sme spolu s vami radi pripomenuli malým i veľkým prostredníctvom rôznych aktivít mimoriadnu dôležitosť vody, ktorá má nezastupiteľné miesto v každej oblasti nášho života.

V súčasnosti sú však vodné zdroje vystavené čoraz viac zvyšujúcim sa požiadavkám na spotrebu vody. Praktické úsilie nám môže pomôcť zvýšiť svetové povedomie o týchto problémoch a riešeniach. Našou úlohou je premeniť slová na záväzky a činy v tejto oblasti.

Pre inšpiráciu sme si pre vás pripravili niekoľko návrhov aktivít i pracovných listov s tematikou vody. Odkaz na dokument s aktivitami nájdete tu: Svetový deň vody_aktiviy a pracovné listy

V prípade, že budete mať záujem o vytvorenie plagátikov, účastníckych listov alebo butónov, radi vám ich pripravíme. Stačí nám napísať email na: spravnecentrum@do-fenix.sk.

Svoje aktivity nezabudnite zdokumentovať a poslať nám fotografie na email: spravnecentrum@do-fenix.sk, my ich prezdieľame na našom webe a sociálnych sieťach a môžeme tak spoločnými silami šíriť povedomie o nenahraditeľnosti vody. Ďakujeme vám, že nám pomáhate chrániť to najcennejšie, čo máme!