Aj tento týždeň vám prinášame tipy ako sa doma nenudiť. Máme pre vás 5 nových nápadov, ktoré stoja za vyskúšanie.

  • Vyrobte si rúško

Súčasná situácia si vyžaduje disciplínu od každého z nás. Je dôležité, aby sme chránili seba i svoje okolie. Rúška sú takmer všade vypredané. Stačí však trošku kreativity a veľmi jednoducho si vytvoríte vlastné rúško doma. K výrobe nepotrebujete ani šijací stroj. Na internete je množstvo návodov, určite nájdete jeden, ktorý sa vám bude pozdávať. My sme vybrali tento. Skúste ušiť viac rúšok a rozdajte ich vo svojom okolí, tým, ktorí ho ešte nemajú.

  • Objavujte Pinterest

Podľa Wikipedie je Pinterest „webová stránka, ktorá svojim užívateľom umožňuje zdarma vytvárať tematické kolekcie obrázkov či fotografií, ktoré nájdu online alebo ich nahrajú z počítača.“ Okrem toho, že môžete svoje tvorivé nápady zdieľať s inými, môžete sa tiež inšpirovať. Pinterest je plný vynikajúcich nápadov, kreatívnych techník, trikov do domácnosti… Nájdeme tam toho neúrekom. Trúfnem si povedať, že na Pintereste sa nájde niečo pre každého.

  • Naučte sa po rusínsky

Počas etapovej hry Strážcovia pokladu vytvoril tím Zorničky z DO FÉNIX Klenová slovník zastaraných rusínskych slov. Rusínčina je jazyk tvoriaci prechod medzi západoslovanskými a východoslovanskými jazykmi. Hovoria ňou Rusíni, obyvatelia pomedzia Slovenska, Ukrajiny, Poľska, Maďarska a Rumunska. Viac informácií o Rusínoch nájdete napr. na https://www.rusyn.sk/.

Slovník nájdete v publikácii Strážcovia pokladu, str. 16.

  • Maľujte antistresové omáľovánky online

Zrelaxujte sa a vymaľujte antistresové omaľovánky. Nepotrebujete tlačiareň ani farbičky. Omaľovánky sú online. Ak by sa vám nepozdávali práve tie antistresové, nájdete aj ďalšie kategórie. Omaľovánky nájdete TU.

  • Cestujte s RTVS

Napriek momentálne uzavretým hraniciam sa môžete pozrieť do iných krajín. RTVS pravidelne vysiela skvelý gastronomický cestopis Cestou necestou. Časťami vás bude sprevádzať Slovák alebo Slovenka žijúci v danej krajine. Dozviete sa veľa o kultúre krajiny, čo to o geografii a najmä mnoho o ľuďoch a jedle. Mňam! Archív relácie nájdete TU.