Milí priatelia a kolegovia,

v prílohe Vám posielam letáčik pre letný turisticko-jazykový pobyt v Slovinsku v turisticky najatraktívnejej oblasti Triglavského národného parku v údolí rieky Soča. Termín 9.júl – 15. júl 2017.

Pobyt organizuje Detská organizácia Fénix Územná organizácia Košice. {veduce: Janette Salachova a Katka Danielova z UO Kosicka Bela}

Ubytovanie je zabezpečené v turistickom centre v mestečku Tolmin v priestoroch Školy v prírode s vlastným areálom. Aj keď to nie je luxusný hotel, potrebujeme čisté spanie a sprchu (to všetko je:-!, vrátane stravy 3 x denne, strava je objednana od miestneho poskytovatela), venovať sa budeme hlavne poznávaniu krajiny a nádhernej prírody. Jeden deň strávime aj na talianskej pláži:-)

Ak ma niekto zaujem z fenixakov moze sa ku nam pridat. Ak by mala zaujem ist niektora UO, je mozne sa ku nam pripojit resp. k nasmu programu. Zatial k tomuto terminu je volnych este 60 miest v ramci ubytovacej kapacity. Tak isto, ak by niekto mal záujem ísť vlastnou dopravou (celá rodinka a pod.), čím skôr sa ohláste, môžeme dovybaviť ubytovanie, pokiaľ uz nie je obsadené.
Tolmin je mestečko, v ktorom sú dostupné všetky služby vrátane medicínskeho centra s heliportom. Zároveň tam prebiehajú v lete rôzne festivaly ako „Metal Camp“, Motorbike Fest“, Reagge Fest“ a ´dalšie. Znamená to, že budeme aj v kontakte s ľuďmi zo zahraničia a všetci budeme nútení komunikovať v anglickom jazyku a to aj s miestnymi obyvateľmi, ktorí sú jazykovo disponovaní.
Slovinsko je krajina, v ktorej žijú ľudia nám veľmi blízki, ceny tovarov sú podobné ako u nás, platí sa eurom, cesta trvá cca 10 hod, takmer celá po diaľnici (KE-Budapešť-Maribor-Ljublana-Tolmin).
Do pozornosti Vám dávam nasledujúce reklamné video o mieste pobytu:
https://www.youtube.com/watch?v=mQE_1m9m14U

V prípade Vášho záujmu, ma čo najskor kontaktujte, pošlem Vám prihlášku a inštrukcie. Bude potrebné zaplatiť zálohu 100€ do 20.3.2017.

Dakujem a pozdravujem Vás.

Mgr. Bc. Janette Šalachová
Predsedníčka ÚO Košice (Územná organizácia) DO Fénix
tel.: 0911 117 336