V spolupráci s organizáciou Človek v ohrození sme rozbehli projekt Premietaj aj ty s Fénixom. Poskytneme vám zaujímavé krátke dokumentárne filmy s témou detských a ľudských práv. Dnes máme pre vás v poradí druhý film, Merlijn sa už školy nebojí (Susan Koenen, 2013). Ak máte záujem aj o predošlý film, informácie nájdete tu

Merlijn je 11-ročný chlapec z Holandska. Je bystrý a inteligentný. Má autizmus – vrodenú poruchu, kvôli ktorej sa napríklad v miestnosti plnej detí nedokáže sústrediť a správne komunikovať. Zo svojho hendikepu si však nič nerobí a a veľmi si váži svoje priateľstvo s kamarátom Leonom, ktorý ho ako jeden z mála berie takého aký je. Vďaka podpore rodičov sa Merlijn učí doma a verí, že sa do výuky dokáže plnohodnotne zapojiť vďaka projektu, ktorý ho cez webovú kameru prepojí s ostatnými spolužiakmi.

Dokumentárny film má 15 min., je s českým dabingom, vhodný pre vekovú kategóriu 10+. Ak máte o film záujem, napíšte nám na spravnecentrum@do-fenix.sk. My vám ho poskytneme aj s jednoduchými aktivitami, ktoré rozprúdia diskusiu po premietaní. Jediné čo potrebujeme je, aby ste nám poslali späť vyplnený Dotazník po premietaní, ktorý vám zašleme spolu s filmom.